Links:
LINK TIL HJEMMESIDE – http://study-buddy.tk/
LINK TIL GITHUB – https://github.com/FreddieEgedal/studybuddy.git
LINK TIL XD – APPLIKATION – https://xd.adobe.com/view/0fb0d28f-d017-4929-ac45-e38dd06eee97-5ae3/
LINK TIL XD – DESKTOP -https://xd.adobe.com/view/4179e869-4be4-4ab4-8352-0543b3a58d8b-142a/
LINK TIL STYLDE GUIDE (KODET) – http://styleguide-study-buddy.tk/
LINK TIL LOGBOG –
https://docs.google.com/document/d/1_T9KJY6tFfNPgJJQcODHje5TT5VDT4kzUP-JUt4zvfo/edit?usp=sharing
LINK TIL YOUTUBE-
Brainstorming – divergent / convergent
Her blev der reflekteret over interviews fra foregående uge og så begyndte vi at brainstorme idéer disse.
Vi begyndte at arbejde med Scenario Mapping. Projektplanen blev derefter gennemset af teamet før den blev afleveret med de nødvendige dokumenter.
På baggrund af vores interviews til workshoppen og vores brainstorm valgte gruppen at gå videre med at research og undersøge de sociale relationer på skolen.
Herefter fik vi udgivet vores spørgeskema, så en del af arbejdet lød på at få sat struktur i spørgsmålene og få rettet formalia inden test. Efter en del arbejde fik jeg sat et spørgeskema sammen og delt ud i blandt andre UCL studerende. På den måde kunne vi få indsamlet noget data henover weekenden, som vi så kunne arbejde med den følgende uge.
Vi fik udarbejdet nogle ”sprints” som repræsentere de følgende ugers arbejde og opgaver.
Herefter begyndte vi at udarbejde i Adobe XD, en Lo-Fi prototype af vores produkt.
Denne blev senere hen gjort til en Hi-Fi prototype både på desktop og som applikation udarbejdet af Kasper og jeg.
Det næste var at lave en BMC (Business Canvas Model) for vores løsning/koncept som vi udarbejdet i fællesskab i gruppen. Her gennemgik vi de forskellige emner og fandt frem til hvilke kanaler vi bruger (mediekanaler) osv. Vi havde allerede styr på f.eks kundesegment, da dette allerede var UCL studerende.
Vi fik lavet i fælleskab User-Flow (Task-flow, wireflow, Userflow). Dette blev gjort i paper-prototyping som viser mere fysisk hvordan produktet skal fungere. Dette er også med til at vise hvordan brugeren via test af prototypen vil opnå den ønskede task.
Næste step var at prøve de forskellige brugertest af i klassen til undervisning og finde frem til hvilke metoder vi ville benytte os af. Her fandt vi frem til at Think Aloud samt First Click var gode test ift. vores projekt for at kunne optimere vores hjemmeside, design og koncept. Vi blev enige om at starte med Card Sorting, herefter kunne vi bruge Think Aloud løbende og til slut lave en Desire ability test.
Vi fik udarbejdet et styletile som viser hvilke UI elementer der går igen samt hvilke farver, fonts og billeder man vil bruge som den ”røde tråd” på sin hjemmeside.
Jeg fik udarbejdet en IA (Informations architecture) som viser hvordan universet er på vores hjemmeside og hvordan man hele tiden linker rundt til det endelige formål = at oprette et oplæg.
Nu var vi ved at være klar til at skulle sætte designet op i HTLM, CSS & Javascript. Vi kiggede på mulighederne om dette skulle gøres i grid eller flex – Da jeg har mest erfaring med grid tegnede jeg et forslag, hvilket folk var enige i, men da alle andre havde det bedst med flex endte vi med en opsætning i flex.
Jeg fik udarbejdet et logo til vores produkt som repræsentere Study Buddy samt at det handler om hjælp.
Christopher og jeg lavede en Scenario mapping Matrix for at illustrere vores ”tasks”.
Til slut begyndte vi at gennemgå hvad som skulle afleveret som var krav og her kiggede vi vores trello board samt projektbeskrivelse om og om igen. Vi sammensatte koden som vi havde lavet hver især da dette var et krav.
Alt i alt synes jeg at projektet har været okay. Jeg personligt er gået glip af nogle vigtige Javascript som har gjort at jeg har misset at lave et loop og array i min kode, jeg føler mig på ingen måde komfortabel med Javascript som jeg gør med HTLm og CSS, men jeg er ikke alene om dette – Mange af os i gruppen havde svært ved at forstår Javascript. Jeg synes gruppen har fungeret godt og Christopher har været en god PM’er og fået fordelt opgaverne tilpas ligelidt i mellem os. Det største minus ved gruppe projekter er at alle ikke kan være med til at lave det hele og på den måde går man glip af nogle af tingene fordi man ikke selv sidder med dem.
Til fremtidige projekter synes jeg, hvis muligt, at man skulle gøre så alle fra gruppen kan være med i alle teorier så man på den måde kommer gennem det samme og det hele og derved ikke misser nogle vigtige ting fordi man selv sidder med noget andet.