19/09-2021
Maler: Harry Haerendel var en tysk maler, født i 1896. Han studerede på kunstskoler i både Hamborg og Berlin. Han er nok mest kendt for portrættet af en fisker med pibe i munden, som netop er det maleri jeg har valgt.
Maleriet er fra 1920’erne.
Stilen på maleriet er betegnelsen af en fisker tilbage i tiden og da jeg godt kan lide at fiske og være ude i naturen faldt det mig naturligt at vælge sådan et kendt kunststykke. Jeg forbinder maleriet med naturen og fiskeri og syntes derfor det talte til mig. Manden på billedet hed Dorus Rijkers og var en hollandsk søredningsmand der blev hædret af kongen for at have reddet over 500 mennesker i havsnød.
Som set herunder på mit storyboard var mit koncept at lave noget røg som bevæger sig op af piben, derefter ville jeg gøre så han blinkede med øjet for at få lidt sjov ind i animationen. Jeg ville lave en flok måger ude i horisonten da disse ofte er i disse omgivelser og til sidst en fugl der kom flyvende ind og satte sig på hatten for derefter at flyve videre. Min historie ændrede sig lidt fra storyboardet da jeg tilføjede nogle ekstra objekter.
Storyboard
Jeg startede i Adobe Photoshop med at fjerne piben fra billedet og gøre baggrunden bag piben så naturlig som muligt, så kunne jeg nemlig få piben til at ”svæve” ind i munden på manden, derefter lukkede jeg øjnene ved at bruge ”stempel” og på den måde få ham til at blinke i Adobe Animate. Da jeg havde fjernet og redigeret baggrunden på de objekter jeg gerne ville have til at bevæge sig åbnede jeg Adobe Animate og gik derefter i gang med at lave mine animationer.
Jeg endte med at lave 7 lag i alt, en af disse var røg jeg gerne ville have til at ”fade” ind og ud. Dette gjorde jeg ved hjælp af ”Color Effect sektionen” og valgte derefter ”Alpha” fra stilmenuen, dette giver en god fade effekt som får røgen til at ligne at den forsvinder.
Det mest avancerede jeg lavede og det som jeg er mest stolt over er min fugl som flyver ind og sætter sig på skulderen og så derefter videre ud af billedet. Denne lavede jeg ved at tage et billede af en fugl, bruge ”pen tool” til at tegne den og derefter give den farve og til sidst lavede en masse ”keyframes” hvor fuglens vinge keyframe for keyframe svinder mere og mere ned i et med fuglen og på denne måde får det til at ligne at den bevæger vingen. Til sidst tog jeg de keyframes jeg havde lavet for at få vingen ned og valgte at lave ”reverse” på dem og på den måde få dem til at gå op på samme måde som de går ned på. Til sidst tilføjede jeg så en mp3 fil for at bring min animation mere til live.
I min proces brugte jeg af animation principperne: Slow in and slow out I form af fuglen der flyver ind i skærmen og sætter sig på hatten for derefter at flyve ud af billedet på den anden side. Jeg brugte også timing idet flere af mine objekter ikke skulle gøre alle ting samtidig.
Reflektion
Alt i alt har jeg lært at man kan virkelig meget i Adobe animate, men at alt ikke er lige nemt. Jeg har lært at forstå programmet bedre i forhold til vi ikke har arbejdet med det særligt længe (2 gange). Min største udfordring er at holde styr på alle de lag man laver og nogle gange kommer man til at ligge noget ind i et forkert lag og på den måde nærmest skal starte forfra hvis man ikke opdager det i tide. Jeg syntes dog at jeg har lært at holde styr på lagene ved at navngive dem og på den måde ved hvilket lag jeg er i når jeg arbejder. En af de helt store fordele er at vi har kunnet bruge hinanden på holdet hvis der var brug for det, også selvom det var en individuel opgave. Vi har alle vores forskellige styrker og svagheder.